Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51697
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГринюк, Алла Віталіївна-
dc.date.accessioned2021-07-02T10:29:09Z-
dc.date.available2021-07-02T10:29:09Z-
dc.date.issued2021-06-
dc.identifier.urihttps://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51697-
dc.descriptionРобота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Петюх Г.П.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізовано, що аскорбінова кислота (вітамін С) – водорозчинний вітамін, який сприяє оптимальному перебігу тканинного обміну. Бере активну участь в окисно-відновних реакціях. Встановлено, що аскорбінову кислоту отримають з рослинної сировини, хімічним синтезом та за допомогою мікроорганізмів. Зараз чітко простежується тенденція до зменшення кількості хімічних стадій за рахунок залучення біотехнологічних методів. Найбільш досконала стадія в промисловому синтезі аскорбінової кислоти – трансформація D-сорбита в L-copбозу, здійснювана мікробіологічним окисленням. Удосконалено технологічну схему отримання аскорбінової кислоти за рахунок використання Gluconobacter oxydans – уксусно- кислих бактерій, які характеризуються неповним окисленням широкого діапазону вуглеводів і спиртів, а також додаванням до поживного середовища біостимулятора.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectаскорбінова кислотаuk_UA
dc.subjectбіотехнологіяuk_UA
dc.subjectбіологічно активні речовиниuk_UA
dc.subjectвітаміниuk_UA
dc.subjectмікроорганізмиuk_UA
dc.subjectGluconobacter oxydansuk_UA
dc.titleУдосконалення технології отримання біологічно активних форм аскорбінової кислотиuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФЕБІТ_2021_162_Гринюк А..pdfПояснювальна записка1.01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.