Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51702
Title: Особливостві отримання інуліну з різих рослинних джерел
Authors: Павлів, Вікторія Романівна
Keywords: дипломна робота
біотехнологія
інулін
фітосировина
біологічно активні речовини
цикорій
топінамбур
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Зроблений порівняльеий аналіз хімічного складу рослинної сировини на вміст інуліну. Проведено розширений пошук технологій отримання інуліну з рослинної сировини. Досліджена методика визначення вмісту інуліну в рослинній сировині (зокрема в порошку цикорію). Було проведено патентний пошук по базах даних патентних відомств України, Китаю, Мексики, США, Японії та Європейської патентної організації. Ми показали, що крім пребіотичного ефекту (стимуляції росту корисних бактерій), інулін підвищує всмоктування кальцію в товстій кишці, тобто знижує ризик остеопорозу, впливає на метаболізм ліпідів, зменшуючи ризик розвитку атеросклерозу і, можливо, запобігаючи цукровому діабету II типу, є попередні дані про його антиканцерогенному ефекті.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. б. н. Петюх Г.П.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51702
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_Павлів В..pdfПояснювальна записка927.51 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.