Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51739
Title: «Вивчення ферментних комплексів продуцентів Rhizopus tritici тa Rhizopus oryzae з метою застосування в біотехнології
Authors: Вітюк, Іван Русланович
Keywords: дипломна робота
біотехнологія
ліпаза
культивування
ферментація
Rhizopus oryzae
Rhizopus tritici
ферменти
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Розглянуто властивості ферментних комплексів таких мікроскопічних грибів, як Rhizopus oryzae та Rhizopus tritici та іх можливе використання в біотехнології. Представленні мікроскопічні гриби мають широкий спектр позитивних властивостей а саме дають можливість налаштувати виробництво глюкоамілаз та ліпаз, сприяють налаштуванню синтезу органічних кислот. Також багато штамів R. oryzae виробляють ряд ферментів, що перетравлють вуглеводи та беруть участь у перетворенні стероїдів, як наслідок має корисний вплив на ферментаційну промисловість. Зокрема цей мікроскопічний гриб виробляє лактат із глюкози на високому рівні ,який використовується як харчова добавка. Одним із найважливіших факторів розгяду предствлених грибів є отримання ліполітичних ферментів. Ліполітичні ферменти представляють цінність для таких галузей ,як біотехнологічна, олеохімічна , текстильна,харчова та для медицини. Було розглянуто специфічність дії, чим саме корисні данні ферменти,повністю описали іх промислове викоритання та проаналізували.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. б. н. Петюх Г.П.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51739
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_ Вітюк І.Р..pdfПояснювальна записка354.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.