Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51753
Title: Антибіотикостійкість закваски в біотехнології виробництва кефіру
Authors: Полончук, Людмила Юріївна
Keywords: дипломна робота
біотехнологія
кисломолочні продукти
кефір
пробіотики
молочнокислі бактерії
кефірні гриби
антибіотикостійкість
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Встановлено високу біологічну активність симбіозу чистих культур закваски «Vivo кефір» по відношенню до антибіотиків різних груп: бензилпеніцилін, лінкоміцин, азитроміцин, гентаміцину сульфат, цефтріаксон, ніфуроксазид, норфлоксацин, амоксил. Результатами експериментів підтверджено антибіотикостійкість консорціуму МКБ та молочних грибів кефірних зерен закваски «Vivo кефір» при взаємодії з антибіотиками концентрацією 500 та 250 мг/мл. Експериментами доведено можливість одночасного вживання антибіотиків та кисломолочного напою, виготовленого на заквасці «Vivo кефір» для профілактики дисбактеріозів під час лікування.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Корнієнко І.М.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51753
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_ПолончукЛЮ.pdfПояснювальна записка6.58 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.