Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51807
Title: Облік і аналіз витрат діяльності на авіаційному підприємстві
Authors: Гурин, Олександра Сергіївна
Keywords: класифікація витрат
фінансова звітність
облік
аналіз
витрати
організація
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гурин О.С. Облік і аналіз витрат діяльності на авіаційному підприємстві - Випускна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування".- Національний авіаційний університет. - Київ, 2021 - 81 с.
Abstract: Актуальність теми умовлена тим, що у цілому ряді нерозв’язаних облікових питань потребують вирішення сьогоднішні умови господарювання. Для прикладу, це є теоретичні та методологічні аспекти обліку, аудиту та аналізу витрат. Витрати підприємствахарактеризують результати діяльності підприємства та його рентабельність, і залишаються важливою економічною категорією. Досягнення оптимального рівня витрат на виробництво є помітною умовою вдалої діяльності підприємств, внаслідок чого підвищиться конкурентоспроможність продукції і стане реальним досягненням довгострокового економічного зросту продуктивності підприємств. Внаслідок збільшення конкуренції, ускладнення операційних процесів та необхідності дуже швидко утамовувати запити суб’єктів ринкового оточення і для малих і для середніх компаній все більш актуальною стає питання отримання інформації, яка об’єктивно та оперативно зображає господарськийстан. Одержання такої інформації допустиме лише за умови виготовленняналежних механізмів керівництва витратами в системі економічної безпеки суб’єктів господарської діяльності.Розглядати витрати можна як більш-менш самостійний об’єкт керування, аналіз складу та динаміки якого допускаєсхарактеризувати відповідність змін, що відбулися у звітному періоді стратегічним думкам підприємства. Сьогодні,значна кількість вітчизняних та зарубіжних вчених та науковців розглядає витрати діяльності. Серед них можна виділити таких як: Атамас П.Й., Бутинець Ф.Ф.,Вахрушина М.А., Голов С.Ф., Грещак В.М., Друрі К.В., Гаркуша Н.М., Каверіна О.Д., Лук’янова В.В., Кулик А.В., Коробов М.Я., Маніліч М.І., Манн Р.Н., Михалевич С.Т., Кравчук О.М. Ці науковці та вчені роблять дослідження щодо теоретичних та практичних аспектів обліку витрат, а саме, опрацьовують поняття та класифікацію витрат, методи обліку, узгодженість податкового та бухгалтерського обліку, методики проведення аудиту витрат, ефективності керування витратами.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.е.н., професор, Кратт Олег Адольфович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51807
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_071_ГУРИН_ОС.pdfДипломна робота1.64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.