Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51811
Title: Облік і аналіз нематеріальних активів на підприємстві
Authors: Звірюк, Олексій Русланович
Keywords: оборотність
амортизація
резерви
аналіз
структура
облік
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Звірюк О.Р. Облік і аналіз нематеріальних активів на підприємстві. - Випускна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021-72 с.
Abstract: Нематеріальні активи є унікальною економічною категорією, головним атрибутом якої є відсутність або вторинна матеріальна форма, що пов'язано з домінуванням інтелектуальних (нематеріальних) компонентів та наявністю неадитивної дії на них. Корпоративне використання. Вони можуть забезпечити компанії значні економічні вигоди і можуть піддавати компанію високим ризикам, пов’язаним з нерозумними інвестиціями, що може призвести до неплатоспроможності або банкрутства в майбутньому. Вони створюються підприємствами, але їх не завжди можна розглядати як власність підприємств. Тому для сучасних компаній, що працюють у складних ринкових умовах та постійно не вистачає необхідної інформації для прийняття ефективних управлінських рішень, економічний характер та характер досліджуваної НМА дозволяє ширше враховувати їх економічні активи та джерела формування. Повторне вивчення змісту компаній НМА вимагає нового методу бухгалтерського обліку, оскільки вузькість існуючого методу призвела до значного розриву цін між ринковою та балансовою вартістю компаній, котируваних на світових фондових біржах, та різницею між економічними методами та бухгалтерським обліком методи.Різниця для того, щоб зрозуміти їх суть. На жаль, нематеріальні активи все ще займають дуже незначне становище в деклараціях вітчизняних підприємств, що пов'язано з відсутністю методів виявлення та обліку та відсутністю уваги до активів. Наразі цей метод у вітчизняній практиці взагалі не розроблений. Методи зарубіжних країн на цю тему також викликали різні думки. Саме нерозробленість наведених вище питань і зумовило вибір теми дипломної роботи. Метою дипломної роботи є дослідження економічноїсутності нематеріальних активів підприємства, підходів до аналізу їх структури та руху в процесі господарської діяльності.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту:професор, д.е.н., Косова Тетяна Дмитрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51811
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_071_Звірюк О.Р.pdfДипломна робота2.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.