Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51816
Title: Облік і аналіз поточної кредиторської заборгованості підприємства
Authors: Ковальова, Валерія Юріївна
Keywords: господарські операції
оборотність
структура
облік
аналіз
резерви
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковальова В.Ю. Облік і аналіз поточної кредиторської заборгованості підприємства. - Випускна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021 - 75 с.
Abstract: Використання коштів та цінностей (як матеріальних так і нематеріальних) є базовою умовою діяльності абсолютної більшості суб'єктів у всіх сферах господарювання. Господарські процеси слід розглядати, як необхідну умову безперервного коштів та цінностей. Діяльність підприємства є ніщо інше ніж постачання або придбання, безпосередньо пов’язані з розрахунковими операціями, що призводять до утворення кредиторської заборгованості. Саме ця заборгованість, що виникає внаслідок господарської діяльності підприємства, свідчить про його нормальне функціонування. Сучасний етап розвитку відносин у економічній сфері свідчить, що безконтрольне зростання кредиторської заборгованості вочевидь є розповсюдженим явищем. Суб'єкти підприємництва мають складнощі всвоєчасному та в повному розрахунку за власними зобов'язаннями. Дані Державної служби статистики України підтверджують у 2015–2021 р.р. тенденцію до зростання кредиторської заборгованості. Управління цією заборгованістю у теперішній час є злободенною проблемою підприємства, бо представляє складне завдання бухгалтерського обліку щодо відображення неплатежів. У свою чергу розрахунки здійснюються постійно протягом тривалого часу, що потребує постійних управлінських рішень, які становлять підґрунтя фінансового менеджменту. На сьогодні, існує велика кількість публікацій вітчизняних та зарубіжних науковців щодо обліку та аналізу кредиторської заборгованості про те, залишається невирішеною низка питань. Так, залишається недосконалою методика обліку поточної кредиторської заборгованості, потребують подальшого дослідження методичні підходи до аналізу сумнівної та простроченої кредиторської заборгованості. Це й визначило актуальність даної роботи. Теоретичною основою написання роботи слугували основні положення і висновки, сформульовані у працях вчених - економістів, а інформативною базою виступали облікові дані товариства з обмеженою відповідальністю «НВП Енергостатус» згідно запису у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, зареєстровано 07.10.2014 року.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту:професор, д.е.н., Косова Тетяна Дмитрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51816
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_071_Ковальова В.Ю.pdfДипломна робота1.98 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.