Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51826
Title: Облік і аналіз дебіторської заборгованості на авіаційному підприємстві
Authors: Панченко, Єлізавета Андріївна
Keywords: облік
аналіз
дебіторська заборгованість
оцінка
резерв сумарних боргів
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Панченко Є.А. Облік і аналіз дебіторської заборгованості на авіаційному підприємстві. - Випускна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021 - 86 с.
Abstract: Сьогодні бухгалтерський облік є найважливішою функцією управління. Він відображає фактичні процеси виробництва, обігу, розподілу і споживання, обліку характеризує фінансово-економічний стан економіки та це основа для планування вашої майбутньої діяльності. Процес реформ бухгалтерського обліку обумовлений складними характеристиками та досвідом, набутий у розробці попередньої системи бухгалтерського обліку. Під час своєї діяльності компанія не завжди здійснює платежі третім особам компанії або приватні особи одночасно з передачею права власності, проведення робіт, надання послуг тощо. На практиці завжди є ситуація, коли з одних або з інших причин компанія не може стягувати борги з ділових партнерів за товари чи послуги, що надаються. У цьому випадку виникає дебіторська заборгованість, що по суті є безвідсотковою позикою покупцеві. Це триває місяцями, іноді роками, і чим довший термін погашення. швидше за все, оплата за товар або послуги не буде прийнята. Зростаючи дебіторська заборгованість погіршує фінансовий стан компанії, а часом і призводить до банкрутства. Дебіторська заборгованість має немалий фактор на визначення справедливість фінансової звітності, тому точне визначення є важливим значення. Це визначає придатність даної роботи. Найбільш велика проблема, яка є гострою для суб’єктів управління в сучасний час і безпосередньо пов’язане з розрахунково-платіжними операціями, здійснюється створення та оплата дебіторської заборгованості.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: к.е.н., доцент Костюнік Олена Валеріївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51826
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_071_Панченко Є.А.docx.pdfДипломна робота5.47 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.