Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51845
Title: Облік і аналіз операцій на рахунках авіаційного підприємства
Authors: Саворона, Ірина Сергіївна
Keywords: грошові кошти
грошові потоки
аналіз
облік
фінансова звітність
операції на рахунках
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Саворона І.С. Облік і аналіз операцій на рахунках авіаційного підприємства. - Випускна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності "Облік і оподаткування". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021 - 73 с.
Abstract: В сучасних кризових умовах господарювання відмічається недостатність ліквідних засобів, що призводить до неплатоспроможності підприємств, значну роль відіграє дослідження стану обліку грошових коштів та аналізу грошових потоків підприємства. Грошові кошти являються основним вимірником відповідно до принципу бухгалтерського обліку, можуть вільно конвертуватися,характеризуються незначним ризиком зміни вартості та ресурсом забезпечення платоспроможності суб’єкта господарювання. Не зважаючи на те, що ці найбільш ліквідні активи займають незначну частку у складі активів будь-якого суб’єкта господарювання, вони відіграють важливу роль у забезпеченні кругообігу господарських засобів та розвитку бізнесу. Обліково-аналітичне забезпечення системи управління грошовими потоками формується в залежності від стратегії менеджменту підприємства. Бухгалтерський облік як основна інформаційна база управлінської системи забезпечує даними процес прийняття рішень щодо накопичення та використання грошових коштів, здійснення інноваційної та інших видів діяльності за рахунок вільних коштів. Дослідженню питань бухгалтерського обліку грошових коштів присвячено роботи наступних українських учених-економістів: Ф.Ф. Бутинця, С.Ф. Голова, Л.В. Нападовської, Г.Г. Кірейцева, М.С. Пушкаря, Р.Л. Хом’яка, А.Д. Усача. Для якісного функціонування системи управління грошовими потоками необхідна різноманітна інформація, яка використовується для проведення аналізу ефективності використання грошових коштів. Саме проведення аналітичних процедур надає придатну для прийняття ефективних управлінських рішень інформацію.Від узгодженості між собою видів грошових потоків значною мірою залежить фінансова стійкість підприємства, його платоспроможність та 7 кредитоспроможністью можливість своєчасно розраховуватися за борговими зобов’язаннями. Тому від якості аналізу ефективності використання грошових коштів залежить інформаційне забезпечення процесу управління грошовими потоками підприємства.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту:доцент, к.е.н., Афанас’єва Інна Іванівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51845
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА_2021_071_Саворона І.С.pdfДипломна робота2.84 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.