Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52717
Title: Пілотажно-навігаційні комплекси повітряних суден: Підручник
Authors: Рогожин, В.О.
Синєглазов, В.М.
Філяшкін, М.К.
Keywords: пілотажно-навігаційні комплекси
повітряні судна
бортовий обчислювальний комплекс
астрономічні засоби навігації
доплерівський вимірник
шляхова швидкість
кут знесення
бортові радіолокаційні станції
набір висоти
передпосадкове маневрування
Issue Date: 2005
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Рогожин В.О. Пілотажно-навігаційні комплекси повітряних суден: Підручник / В.О. Рогожин, В.М. Синєглазов, М.К. Філяшкін – К.: НАУ, 2005. – 316 c.
Abstract: Розглянуто призначення та принципи побудови пілотажно-навігаційних комплексів, а також їх загальну структуру та особливості функціонування на різних етапах польоту повітряного судна (зльоту, набору висоти під час виконання маршруту, передпосадкового маневрування та посадки). Встановлено технічні вимоги щодо розробки пілотажно-навігаційних комплексів й охарактеризовано їх основні підсистеми (бортовий обчислювальний комплекс, астрономічні засоби навігації, доплерівський вимірник шляхової швидкості та кута знесення, бортові радіолокаційні станції). Наведено математичні моделі датчиків інформації та алгоритми її обробки в пілотажно-навігаційних комплексах. Розглянуто питання застосування геодезичної та картографічної інформації під час перевірки та підготовки пілотажно-навігаційних комплексів до польоту. Наведено стислу характеристиу географічних полів та земної атмосфери, розглянуто основні навігаційні системи координат, а також пілотажно-навігаційні параметри польоту й інерціальні навігаційні системи.
Description: Гриф надано Міністерством освіти і науки України (Лист № 14/18.2-1560 від 08.07.04). Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів. Може бути корисним інженерно-технічному складу авіаційних підприємств, а також інженерам у галузі розробки та досліджень пілотажно-навігаційних комплексів літальних апаратів.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/52717
ISBN: 966-598-221-4
Appears in Collections:Монографії, навчальні посібники кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПНК ПС Підручник.pdfПідручник для студентів вищих навчальних закладів49.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.