Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53222
Title: Протипожежне будівельне законодавство Нової Зеландії
Authors: Томіленко, М. А.
Степура, В. С.
Keywords: Нова Зеландія
будівельне законодавство
технічне регулювання
протипожежне будівельне законодавство
Issue Date: 12-Oct-2021
Publisher: Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України
Citation: Томіленко М. А., Степура В. С. Протипожежне будівельне законодавство Нової Зеландії // Правовий дискурс: Матеріали I Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів та викладачів закладів вищої освіти, 12 жовтня 2021 року. - Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України. - Черкаси, 2021. - С.120-121.
Abstract: Сучасні глобалізаційні процеси в світі неминуче впливатимуть на інтеграцію будівельної галузі України, в першу чергу, в європейську та світову системи стандартів, технічних регламентів, нагляду і контролю, які характерні для економічно розвинених країн. Сучасне будівельне законодавство Нової Зеландії складається з двох компонентів: статутного закону і статутного регламенту. Основними нормативно- правовими актами, які регламентують будівельну галузь Нової Зеландії є Будівельний акт від 2004 р. та Регламент про будівельні норми і правила від 1992 р. Будівельний акт № 72 від 24 серпня 2004 р. встановлює принципи технічного регулювання будівельної галузі, зокрема, закріплює застосування параметричних будівельних норм і правил, визначає правила ліцензування професійної діяльності, а також містить положення, які запроваджують функції, обов'язки та повноваження наглядово-контролюючих органів та інші положення щодо будівельної діяльності.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53222
Appears in Collections:Наукові статті, тези доповідей студентів та аспірантів кафедри інфраструктури авіаційного транспорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ЧЕРКАСИ_ТЕЗИ.pdfтези доповіді269.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.