Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53701
Title: Система автоматизованого проектування зоряного датчика малого космічного апарата
Authors: Самοйленкο, Αнна Αнатοліївна
Keywords: космічний корабель
оптичний датчик
зоряний датчик
фотоприймач
інерційна система координат
об’єкт керування
система автоматизованого проектування
дипломна робота
Issue Date: 23-Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Самοйленкο Α. Α. Система автоматизованого проектування зоряного датчика малого космічного апарата. – Кваліфікаційна робота, Національний авіаційний університет, – Київ, 2021, – 96 с.
Abstract: Розвиток космічних технологій пов'язаний з удосконаленням систем управління та орієнтації. Однією з важливих задач механіки космічного польоту є забезпечення точної просторової орієнтації космічного апарату, що здійснюється системою орієнтації. Яка є однією з бортових систем космічного апарату, забезпечує певне положення осей апарату відносно деяких заданих направлень. З появою нового класу космічних апаратів, тобто малих космічних апаратів , з’явилась можливість змінити дорогі космічні проекти на дешевші, так як більш вигідніше робити універсальний супутник, який повинен протягом довгого часу розв’язувати задачі, після виведення на навколоземну орбіту. Під час управління МКА потрібно постійно визначати орієнтацію та займатися навігацією. Орієнтація в просторі полягає у визначенні напрямку осей космічного апарата порівняно до іншої системи координат. Орієнтація - це процес, в результаті якого МКА займає певне положення або послідовність певних, положень у просторі. Як правило, система орієнтації, ліквідуючи велике початкове відхилення, поєднує зв'язану систему координат з опорної системою координат. Одним з найбільш високоточних засобів для визначення орієнтації МКА є саме зоряні датчики. В наш час системи орієнтації і навігації за ЗД датчика, дають змогу в проведенні тривісної орієнтації беручи за основу алгоритми розрізнення певно ділянки зоряного неба.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник роботи: проф. кафедри АКІК, к.т.н., проф. Аблесімов Олександр Костянтинович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/53701
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Самойленко.pdfКваліфікаційна магістерська робота з пояснювальною запискою8.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.