Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54332
Title: Комунікативні процеси у релігійній сфері (філософсько-прикладний аспект)
Authors: Губарь, Оксана Іванівна
Keywords: релігійна комунікація
дипломна робота
Issue Date: Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Губарь О.І. Комунікативні процеси у релігійній сфері (філософсько-прикладний аспект). – Кваліфікаційна магістерська робота на правах рукопису.- НАУ. Київ. 2021 р. - 104 с.,
Abstract: Виявлено, що використання релігійними діячами новітніх мас-медіа у комунікативних процесах позитивно впливає на збільшення кількості віруючих; Показано, що проповідь як і молитва є різновидоми сучасного релігійного дискурсу, для якого характерні інформативність, інтерактивність (можливість взаємного впливу), перцептивність, експресивність та діалогічність. Показано, що сучасний релігійний дискурс має свої особливості та специфічні риси. У ньому склад учасників значно розширюється і хронотоп виходить за рамки однієї певної конфесії і стає інтегрованим у суспільне життя людей, незалежно від їхнього соціального статусу та релігійної приналежності. Відзначено, що сучасні релігійні мас-медіа надають учасникам комунікативного процесу можливість більш широкої соціальної взаємодії і представляють мінімум відповідальності за представлений контент; вони є відкриті та доступні для всіх релігійних конфесій і забезпечують анонімність.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 25.05.2021р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник дипломної роботи: к. філос. н., доц. Скиба О.П.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54332
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри філософії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Губарь кваліфікаційна робота.pdf931.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.