Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55101
Title: Класифікація вугілля і сфера його використання
Authors: Бенза, Олена
Keywords: вугілля
класифікація вугілля
використання вугілля
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бенза О. Класифікація вугілля і сфера його використання // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 100-101.
Abstract: Вугілля було основним джерелом енергії і хімічної сировини ще в XIX і на початку XX ст., займаючи домінуюче місце в паливно-енергетичному балансі як України, так і розвинених зарубіжних країн. Стрімкий розвиток нафтогазового комплексу призвів до витіснення його нафтою та природним газом з енергетичного сектору економіки багатьох держав. Збільшення вартості нафти і поступове виснаження найбільш багатих її джерел призвело до зростання частки вугілля в паливному балансі і проведенню робіт щодо виробництва з твердих природних енергоносіїв нових продуктів, включаючи синтетичні рідкі і газоподібні палива. Тому, можливо передбачити зростання частки твердих горючих копалин та продуктів їх переробки в паливно-енергетичному балансі України.
Description: 1. Єфименко В.В. Хімічна технологія твердих природних енергоносіїв: підручник. – К.: НАУ, 2019. – 516с. https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51026 2. Хімія природних енергоносіїв та вуглецевих матеріалів: лабораторний практикум / В. В. Єфименко, В. Л. Чумак, Н. С. Атаманенко. – К.: НАУ, 2021. – 68 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55101
Appears in Collections:Політ. Екологічна безпека та технології. 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бенза Олена.pdfТези доповіді476.58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.