Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55341
Title: Застосування 3D друку для виготовлення лазерної навчальної зброї інтерактивних лазерних стрілецьких тренажерів
Authors: Бобарчук, Олександр Антонович
Keywords: інтерактивний лазерний стрілецький тренажер
навчальна лазерна зброя
3D моделювання
3D друк
Issue Date: 21-Jul-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Бобарчук О.А. Застосування 3D друку для виготовлення лазерної навчальної зброї інтерактивних лазерних стрілецьких тренажерів // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція. 12 листопада 2020 р.– К.: НАУ, 2020 – С.13-15.
Abstract: Навчальна лазерна зброя для використання у нових версіях інтерактивного лазерного стрілецького тренажеру для навчання стрільби зі стрілецької зброї вимагає використання окрім джерела живлення та лазерного модуля, ще додатково вбудованих мікроконтролерів, вбудованих, або зовнішніх антен, датчиків визначення положення органів керування зброєю, елементів індикації та органів оперативного налаштування. Ці додаткові елементи потребують додаткових місць для їх розміщення всередині макета навчальної зброї, не виходячи за межі його корпусу з метою унеможливлення пошкодження під час експлуатації тренажера. Застосування бездротових технологій змушує використовувати матеріали у конструкції макетів, які б суттєво не послаблювали радіохвилі на відстані практичного розміщення і використання у складі тренажерного комплексу. Розглянутий досвід використання технології 3D моделювання необхідних вузлів та деталей у навчальній лазерній зброї для інтерактивного лазерного стрілецького тренажеру та виготовлення їх шляхом друку на 3D принтерах з використанням різноманітних полімерних матеріалів. Виготовлені зразки навчальної зброї АК-74, РПГ-22, пострілу РПГ-7.
Description: 1. Патент «Тренажер Інтерактивний лазерний для тренування стрільби зі стрілецької зброї (Тренажер Т1)», 4 стор , №126776 від 10.07.2018 Винахідники: Алексєєв В.Ю., Бобарчук О.А., Соловйова Н.А., Яременко В. А., Яременко С. В. 2. Бобарчук О.А. Модернізація навчальної зброї та візуалізація процесу стрільби в інтерактивному лазерному стрілецькому тренажері // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція. 16 – 17 листопада 2017 р.– К.: НАУ, 2017 – с.16. 3. Бобарчук О.А. Новий підхід до проектування навчальної зброї та реалізації групового навчання в інтерактивному лазерному стрілецькому тренажері // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція. 14 – 15 листопада 2018 р.– К.: НАУ, 2018 – с.13. 4. Бобарчук О.А. Методи підвищення точності позиціювання лазерної навчальної зброї в інтерактивних лазерних стрілецьких тренажерах // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція. 14 – 15 листопада 2019 р.– К.: НАУ, 2020 – с.11.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55341
Appears in Collections:Матеріали конференцій (тези доповідей) кафедри комп'ютерних мультимедійних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бобарчук - конференція КММТ 2020.pdfТези доповіді577.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.