Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55459
Title: Біометричні методи аутентифікації та ідентифікації осіб
Authors: Панасюк, Владислав Анатолійович
Keywords: система контролю доступом
відбиток пальця
біометрія
автентифікація
дипломна робота
Issue Date: 14-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Панасюк В. А. Біометричні методи аутентифікації та ідентифікації осіб. - Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня “Бакалавр”. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2022 – 68 с.
Abstract: Кожен має унікальні фізичні ознаки, деякі з них отримані від народження такі як ДНК, відбитки пальців, геометрія руки, малюнок вен, райдужна оболонка ока. Інші придбані з часом і можуть змінюватись протягом життя — хода, інтонація голосу, підпис. Всі ці параметри не повторюються ні в кого з людей, а значить, за ними можна ідентифікувати особистість. На цьому і побудовані біометричні технології, які допомагають розпізнавати людей за однією або декількома фізичними та поведінковими ознаками. За допомогою спеціальних сучасних пристроїв - сканерів, сенсорів та інших зчитувачів біометричні дані записуються в спеціальну базу даних. Система запам'ятовує цю інформацію (наприклад, відбиток пальця) і перетворює на цифровий код. Потім, коли ви знову прикладаєте палець до сканера, система порівнює новий код із тим, що записала раніше. Якщо коди співпадають, вона видасть відповідь, що це дійсно ви.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник кваліфікаційної роботи: к.тех.н., доцент кафедри комп’ютерних мультимедійних технологій Бобарчук Олександр Антонович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55459
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри засобів захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Панасюк.pdf1.36 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.