Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55508
Title: Система якісної та кількісної оцінки дій стрільця тренажерного комплексу Т1
Authors: Яременко, Сергій Володимирович
Бобарчук, Олександр Антонович
Крак, Юрій Васильович
Keywords: лазерний стрілецький тренажер
навчальна зброя
оцінка дій стрільця
електронний журнал
електронний облік проведених тренувань
запис результатів тренувань
база навчальних вправ
визначення якості стрільби
адміністрування
звіт
Issue Date: 21-Jul-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Яременко С.В., Бобарчук О.А., Крак Ю.В. Система якісної та кількісної оцінки дій стрільця тренажерного комплексу Т1 // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція. 12 листопада 2020 р.– К.: НАУ, 2020 – С.161-164.
Abstract: Актуальним завданням мультимедійних стрілецьких тренажерів є навчання великих груп курсантів основам стрілецької справи з веденням кількісного оцінювання їхіх результатів інструктором. Сучасні побудови архітектури стрілецьких тренажерів вимагають рішення наступних завдань: миттєва якісна і кількісна оцінка дій стрілка; аналіз помилок при прицілюванні і стрільбі і вироблення рекомендацій; відтворення запису проведеного стрілецької вправи з відображенням точок попадання і їх приналежності до стрілецької позиції (з можливістю зберігання в архівній базі даних); автоматичне визначення результатів тренування для кожного стрільця за кількістю влучень у назві місії поразки в порівнянні з контрольними параметрами стрільби, заданими на вимогу замовника; аналіз результатів стрільби по кожному, кого навчають: відображення лінії прицілювання і точок попадання з їх маркуванням; відображення результатів виконання вправ для кожного стрільця за кількістю влучень у назві місії поразки в порівнянні з контрольними параметрами стрільби, заданими на вимогу замовника; автоматичне виставлення оцінки та відображення результатів виконання вправи для кожного стрільця на підставі критеріїв, наданих замовником; підготовка звітів по кожному, кого навчають і ведення баз даних результатів стрільб. Для рішення цих завдань і був розроблений програмний модуль з електронним журналом для тренажерного комплексу Т1.
Description: 1. Патент «Тренажер Інтерактивний лазерний для тренування стрільби зі стрілецької зброї (Тренажер Т1)», 4 стор , №126776 від 10.07.2018 Винахідники: Алексєєв В.Ю., Бобарчук О.А., Соловйова Н.А., Яременко В. А., Яременко С. В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55508
Appears in Collections:Матеріали конференцій (тези доповідей) кафедри комп'ютерних мультимедійних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Яременко, Бобарчук, Крак (2) - конференція КММТ 2020.pdfТези доповіді441.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.