Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55646
Title: Зв'язок самоактуалізації з емоційним вигоранням у професійній діяльності графічних дизайнерів
Authors: Самсоненко, Олександра Дмитрівна
Keywords: дипломна робота
самоактуалізація
емоційне вигорання
професійна діяльність
дизайнери
Issue Date: Feb-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Самсоненко О.Д. Зв'язок самоактуалізації з емоційним вигоранням у професійній діяльності графічних дизайнерів. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Психологія». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. –67 с.
Abstract: Дипломна робота містить теоретичний аналіз проблематики самоставлення та емоційного вигорання у наукових працях;та виклад емпіричного дослідження зв’язку самоставлення з емоційним вигоранням у графічних дизайнерів. В ході дослідження використано методики модифікований опитувальник діагностики самоактуалізації особистості САМОАЛ, методика “Самоставлення” ( В.В. Столін), методика «діагностика рівня емоційного вигорання» (В.В. Бойко), опитувальник на «вигорання» MВІ (К. Маслач і С. Джексон, в адаптації Н. Е. Водоп’янової), шкала оцінки рівня реактивної і особистісної тривожності Спілберга-Ханіна (Ч. Д. Спілберг, в адаптації Ю.Л. Ханіна). В результаті встановлено наступні тенденції: чим вище самоактуалізація тим нижче прояв емоційне напруги, це пояснюється тим, що само актуалізована особистість прагне до саморозвитку і відкрита до нових змін і емоційно налаштована на успіх. Чим вище цінності тим нижче емоційна напруга, адже при сформованих цінностях людина розставляє пріоритети у житті та справах і це дає відчуття безпеки. Чим вище потреба у пізнанні людини тим нижче емоційне вигорання, бо людина налаштована на вивчення, розуміння, прийняття думок, вчинків іншої людини, стає більш толерантною. Чим вище креативність, тим нижче емоційна напруга, тому що творчий, нестандартний підхід до розв’язання ситуації знижує внутрішню напругу. Чим вище гнучкість у спілкуванні тим нижче емоційна напруга, тому що людина яка вміє спілкуватися, вміє обійти “гострі кути”. Резюмуючи, можна сказати, що рівень емоційного вигорання прямо пропорційно залежить від рівня самоставлення графічних дизайнерів.
Description: Дипломна робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 05 "Соціальні та поведінкові науки", спеціальність 053 «Психологія», освітньо-професійна програма «Психологія». Керівник проекту: старший викладач Гірчук Олеся Василівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55646
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційної психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Самсоненко О.Д.pdfДипломна робота з пояснювальною запискою929.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.