Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55767
Title: Зв'язок життєстійкості з домінуючими стратегіями захисту у спілкуванні у юнацькому віці
Authors: Вдовиченко, Марія Миколаївна
Keywords: дипломна робота
життєстійкість
копінг-стратегії
спілкування
юнацький вік
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Вдовиченко М.М. Зв'язок життєстійкості з домінуючими стратегіями захисту у спілкуванні у юнацькому віці. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Психологія». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 44 с.
Abstract: В дипломній роботі проаналізовано зв'язок життєстійкості з домінуючими стратегіями захисту у спілкуванні у юнацькому віці. У дослідженні були застосовані психологічні методики: методика життєстійкості С. Мадді (адаптація Д. О. Леонтьєва); методика на визначення потреби у спілкуванні (Л.Орловим); методика «Індикатор копінг-стратегій» Д.Амірхана; методика «Домінуючих стратегій захисту у спілкуванні» (О.Бойко). Встановлено, що наявність зв'язку життєстійкості з домінуючими стратегіями захисту у спілкуванні у юнацькому віці існує. Автор резюмує, що респонденти спрямовані на пошук себе і свого життєвого призначення, прагнуть до розвитку та спілкування з однолітками, та приймають стратегічно важливі рішення, які допомагають їм просуватися далі до своєї мети. Здобуті результати дослідження можуть використовуватися психологами програми розвитку життєстійкості осіб юнацького віку, спрямованої на оптимізацію процесу свідомого вибору життєвого шляху осіб шляхом підвищення їх життєстійкості.
Description: Дипломна робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 05 "Соціальні та поведінкові науки", спеціальність 053 «Психологія», освітньо-професійна програма «Психологія». Керівник проекту: старший викладач Гірчук Олеся Василівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55767
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційної психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вдовиченко М.М.pdfДипломна робота з пояснювальною запискою736.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.