Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55775
Title: Технологія аналізу та обробки аудіо інформації шляхом видалення шумів на прикладі програмного забезпечення Adobe Audition
Authors: Гніденко, Сергій Олександрович
Дмитренко, Тарас Васильович
Keywords: шумопониження
цифровий звук
цифровий сигнал
еквалізація
білий шум
спектр аудіо
частота звуку
Issue Date: 29-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гніденко С.О., Дмитренко Т.В. Технологія аналізу та обробки аудіо інформації шляхом видалення шумів на прикладі програмного забезпечення Adobe Audition // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція з міжнародною участю. 2 листопада 2021 р.– К.: НАУ, 2022 – С.19-22.
Abstract: Шумопониження активно використовується при оброці аудіо сигналів, що дозволяє підвищити суб'єктивну якість звуку та зменшити рівень помилок у каналах передачі та системах зберігання цифрових даних. При монтажі фільмів, музики та інших медіа часто потрібно позбавлятися зайвих звукових подій. За таких завдань може знадобитися загальне поліпшення якості запису. Даний процес включає в себе як видалення шуму, так і модифікацію сигналу, що може поліпшити сприйняття аудіо. В даному дослідженні для проведення та демонстрації практичної послідовності видалення шуму використовується програмне забезпечення Adobe Audition.
Description: 1. Шумозниження [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://wilhelmi.ru/information/shumoponizhenie/. 2. Видалення шуму [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.digitalmusicaca demy.ru/lesson-audacity-noise-delete. 3. Adobe Audition Noise Reduction. [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://wikisound .org/Adobe_Audition_Noise_Reduction_(process). 4. Цифрова обробка інформації: Методичний посібник до лабораторного практикуму для студентів радіофізичного факультету / Колєнов С. О. – Київ: Радіофізичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 2008. – 56 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55775
Appears in Collections:ХІІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності» 2 листопада 2021 р.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ММТ Гніденко С., Дмитренко Т. 2021.pdfТези доповіді471.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.