Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55781
Title: Шрифт Брайля: минуле та його актуальність сьогодні
Authors: Лопатіна, Анастасія Антонівна
Keywords: шрифт Брайля
доступність
система читання
система письма
друк
технології друку
видання
вади зору
Issue Date: 29-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Лопатіна А.А. Шрифт Брайля: минуле та його актуальність сьогодні // Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності: науково-практична конференція з міжнародною участю, 2 листопада 2021 р.– К.: НАУ, 2022 – С.74-76.
Abstract: Понад 200 років шрифт Брайля допомагає незрячим людям опанувати текст та значно полегшити їх орієнтацію у просторі. Цей інструмент є невід‘ємною частиною загальної конструкції доступності для людей з вадами зору. В роботі коротко подано історію створення шрифта, способи його створення, впровадження, та пояснено чому він і досі є доволі актуальним інструментом для досягнення потреб незрячих людей.
Description: 1. Braille and typography – past, present and future [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://thenextweb.com/news/braille-and-typography-past-present-and-future. 2. The history of Braille [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://brailleworks.com/ braille-resources/history-of-braille/. 3. Braille is still relevant even in the year of 202 [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.outlooken.org/news/article/braille-is-still-relevant-even-in-the-year-2020. 4. Braille publication202 [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://www.madehow.com/ Volume-4/Braille-Publication.html.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55781
Appears in Collections:ХІІ науково-практична конференція з міжнародною участю «Мультимедійні технології в освіті та інших сферах діяльності» 2 листопада 2021 р.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ММТ Лопатіна А. 2021.pdfТези доповіді239.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.