Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55822
Title: Зв’язок емоційного інтелекту із стратегіями поведінки у ситуації конфлікту
Authors: Тагановська, Софія Вячеславівна
Keywords: дипломна робота
емоційний інтелект
рівень емпатії
стратегії конфліктної поведінки
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Тагановська С.В. Зв’язок емоційного інтелекту із стратегіями поведінки у ситуації конфлікту . – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Психологія». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 30 с.
Abstract: Мета дослідження – визначити та дослідити особливості зв’язку емоційного інтелекту із стратегіями поведінки у ситуації конфлікту. Методи дослідження: теоретичні; психодіагностичні: Тест емоційного інтелекту EQ Холла, Тест Томаса-Кілманна TKI. Встановлено, що чим вищий рівень емоційного інтелекту людини, тим більш вираженими є такі стилі поведінки як компроміс та співпраця. Це може свідчити про пряму кореляцію між умінням аналізувати та розпізнавати емоції, співпереживати та обиранням більш лояльних до оточуючих стратегій поведінки. Опитувані скоріше будуть шукати вирішення конфлікту більш вигідні для обох сторін, ніж діяти в збитки іншим людям, відстоюючи свої інтереси. Отримані кореляції також означають, що чим більші навички диференціювання емоцій, та їх контролю, тим вищий рівень свідомості щодо почуттів інших, та тим вище бажання задовольнити обидві сторони в конфлікті.
Description: Дипломна робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 05 "Соціальні та поведінкові науки", спеціальність 053 «Психологія», освітньо-професійна програма «Психологія». Керівник проекту: кандидат біологічних наук, доцент, Долгова Олена Миколаївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55822
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційної психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тагановська С.В.pdfДипломна робота з пояснювальною запискою455.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.