Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55872
Title: Проект "Інтелект нації. Шахова освіта" в Бучанському районі. Проблематика та перспективи.
Authors: Ляшенко, М.М.
Тигов, О.О.
Захарчук, І.Р.
Keywords: шахи
шахово-освітній цикл
шахова освіта
освітній проект
спільна діяльність
здібності
Issue Date: 16-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ляшенко М.М. Проект "Інтелект нації. Шахова освіта" в Бучанському районі. Проблематика та перспективи / Ляшенко М.М., Тигов О.О., Захарчук І.Р. // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: Матеріали XVII Міжнародної науково-методичної конференції. - К.: НАУ, 2022. - С. 61-64.
Abstract: У третьому тисячолітті людство має розв’язати ряд важливих питань, серед яких – виховання високоморального та високоосвіченого підростаючого покоління, здатного самостійно приймати рішення, відповідати за власні вчинки та їх наслідки. Для цього потрібна гнучка система якісної освіти, найбільш важливою метою якої є сприяння досягненню високого рівня культури, життєвого самовизначення, що характеризує людину як непересічну особистість – творця власного життя та власної долі. З огляду на це, Організа́ція Об'є́днаних На́цій з пита́нь осві́ти, нау́ки і культури (надалі – ЮНЕСКО) проголосило ХХI століття – століттям освіти. Сьогодення потребує бути готовим до динамічної зміни громадсько-політичної ситуації, раптової переміни місця праці та проживання, спроможним до систематичного професійного навчання, саморозвитку, підвищення культурного рівня. Сучасний етап розвитку освіти в Україні характеризується інтенсивними пошуками нового в теорії та практиці навчання та виховання. Успішний розвиток суспільства в умовах швидкоплинних процесів державотворення потребує змін стійких стереотипів світосприйняття. педагогічних систем, технологій, використовуються різноманітні дидактичні засоби. Зважаючи на це, здійснення системного педагогічного впливу засобами шахів забезпечить належну ефективність формування сучасної інтелектуальної особистості, готової до позитивної самореалізації в соціумі.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55872
Appears in Collections:XVII Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2022)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.