Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55904
Title: Компетентнісно орієнтована фізична і психофізіологічна підготовка курсантів-пілотів та її ефективність в умовах дистанційного навчання
Authors: Півень, Микола Ілліч
Keywords: фізична підготовка
психофізіологічна підготовка
курсант-пілот
дистанційне навчання
фізкультурно-оздоровча компетентність
майбутній авіаційний фахівець
Issue Date: 16-Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Півень М.І. Компетентнісно орієнтована фізична і психофізіологічна підготовка курсантів-пілотів та її ефективність в умовах дистанційного навчання / М.І. Півень // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: Матеріали XVII Міжнародної науково-методичної конференції. - К.: НАУ, 2022. - С. 79 - 82.
Abstract: Формування у курсантів-пілотів фізкультурно-оздоровчих компетентностей загального і спеціального напряму здійснюється на основі поєднання як традиційних методів фізичної підготовки, так і активних методів самоорганізації занять фізичними вправами, а також інноваційних технологій, особливо в умовах сьогодення (дистанційні технології). Особливе місце в методичному арсеналі формування фізкультурно-оздоровчих компетентностей належить автодидактичним прийомам і способам саморозвитку курсанта. Власне, досвід самонавчання курсанта – це довготривалий, динамічний, гнучкий і багатовекторний процес створення особистісного дидактичного арсеналу самотворення в навчальній діяльності. Набутий курсантом досвід самотворення формує певне «русло» найбільш ефективних автодидактичних прийомів, що стабілізує зміст саморуху курсанта на заняттях фізичними вправами, забезпечує психологічну єдність внутрішнього стану особистості, співвідносить індивідуальні можливості та стани курсанта з завданнями, які стоять перед ним.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55904
Appears in Collections:XVII Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2022)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.