Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55914
Title: Система захисту інформаційних ресурсів від шкідливого програмного забезпечення
Authors: Литвин, Владислав Володимирович
Keywords: дипломна робота
інформаційний ресурс,
система захисту
шкідливе програмне забезпечення
ризик
загроза
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Комп'ютерні та інформаційні технології сьогодні охопили всі галузі життєдіяльності людини. Для будь-якої сучасної компанії інформація стає одним з головних ресурсів, збереження і правильне розпорядження яким має ключове значення для розвитку бізнесу і зниження рівня різноманітних ризиків. Актуальною проблемою для підприємства стає забезпечення інформаційної безпеки. Забезпечення інформаційної безпеки допомагає захистити інформацію та інформаційну інфраструктуру підприємства від негативних впливів. Такі дії можуть носити випадковий або навмисний, внутрішній або зовнішній характер. Результатом такого втручання може стати втрата важливої інформації, її несанкціонованих змін або використання третіми особами. Тому інформаційна безпека - це важливий аспект захисту бізнесу і забезпечення його безперервності. У діяльності будь-якої фірми є інформаційний ресурс це документи і масиви документів в інформаційних системах (бібліотеках, архівах, фондах, банках даних і ІС), тобто документовані знання. Інформаційні ресурси в сучасному суспільстві відіграють не меншу, а нерідко і велику роль, ніж ресурси матеріальні. Знання кому, коли і де продати товар може цінуватися на менше, ніж товар, і в цьому плані динаміка розвитку суспільства свідчить про те, що на "терезах" матеріальних та інформаційних ресурсів останні починають переважати. Виходячи з даних міркувань необхідне створення нових підходів до захисту інформації в інформаційних ресурсах. Це має бути новий підхід в технологіях реалізації захисту інформаційних ресурсів, а саме створення системи, за допомогою якого буде реалізовано всі необхідні механізми захисту, тобто буде створена універсальна система для захисту інформаційних ресурсів.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Єгоров С.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55914
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пояснювальна записка Литвин В.В, ФККПІ, 2021.pdfПояснювальна записка2.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.