Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55916
Title: Метод автентифікації користувачів інформаційних систем
Authors: Остапенко, Максим Сергійович
Keywords: дипломна робота
сервер
токен
автентифікація
авторизація
клієнт
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: У наш час загальної комп'ютеризації та інформатизації особливу важливість і значимість набувають завдання захисту інформації та розмежування доступу до управління інформаційних систем і до їх ресурсів, захисту від несанкціонованого доступу. Ці завдання вирішуються системами контролю доступу та захисту інформації, які виконують автентифікацію на основі певної унікальної інформації, що характеризує конкретного користувача. Розроблений програмний продукт дозволяє вирішити основні задачі для будь якої системи, яка взаємодіє, зберігає та використовує дані користувачів, а саме авторизація, реєстрація та автентифікація користувачів. Цей продукт є універсальний для більшості веб-додатків, тож його можна використовувати для створення майбутніх програм для користувачів з особистими кабінетами. На сьогодні автентифікація дуже важлива, тому що вона дозволяє організаціям забезпечувати безпеку своїх мереж, дозволяючи лише автентифікованим користувачам (або процесам) доступ до своїх захищених ресурсів, які можуть включати комп'ютерні системи, мережі, бази даних, веб-сайти і інші мережеві додатки або служби.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: старший викладач, Яковенко О.Л.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55916
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Остапенко_диплом.pdfПояснювальна записка2.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.