Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55917
Title: Система забезпечення інформаційної безпеки локальної мережі
Authors: Білий, Віталій Юрійович
Keywords: дипломна робота
інформаційна безпека
локальна мережа
методи захисту
система захисту інформації
ідентифікація
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Захист інформації в сучасних комп’ютерних інформацій-них системах є пріоритетним завданням. Викрадення конфіденційної інформа-ції, знищення даних, викривлення інформації, виведення з ладу комп’ютерних систем – далеко не повний перелік усіх ризиків, що виникають у процесі екс-плуатації та використання сучасних інформаційних систем. Комплексний хара-ктер системи безпеки для протидії різноманітним загрозам системі має забезпе-чувати контроль за діяльністю службовців, які використовують різноманітні внутрішні ресурси системи, а також мають доступ до Інтернет-додатків. Репу-тація і безпека сучасних компаній багато в чому залежить від діяльності її спів-робітників, а системи контролю і введення обмежень для персоналу є важливою складовою комплексу заходів, які спрямовані на підтримку інформаційної без-пеки . В цьому напрямку актуальними є не тільки обмеження та фільтрація ре-сурсів і мережевих сервісів Інтернет з метою захисту корпоративної мережі, але й система, що контролює всі дії користувачів з метою подальшого аналізу й ор-ганізаційних висновків. Контроль за використанням комп’ютерів і пристроїв у мережі має за мету попередити несанкціонований доступ як до комп’ютерної мережі в цілому, так і до окремих об’єктів спільного доступу, таких як мереже-ві файлові системи, директорії з конфіденційною інформацією, бази даних, та запобігти втраті чи розголошенню цінної та важливої інформації. Актуальним завданням є також моніторинг дій системних адміністраторів, які зазвичай мо-жуть мати необмежені повноваження в системах та іноді стають джерелом ви-току даних з компаній.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н Гумен М.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55917
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ДР_Білий.pdfПояснювальна записка2.59 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.