Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55920
Title: Система запобігання витоку інформації на підприємстві
Authors: Кондратенко, Матвій Сергійович
Keywords: дипломна робота
ризик
корпоративна мережа
витік інформації
система захисту
загроза
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: За останні роки цінність даних тільки збільшується. Кого би ви не запитали, усі підтвердять важливість власних даних. Фактично, все більше число організацій усвідомлюють, що дані стають все більш актуальними з кожним днем. Так, різні компанії успішно зберігали та обробляли дані впро-довж багатьох років, якщо не десятиліть, без спеціального управління ними та належного захисту. Але для того, щоб зрозуміти, що управління даними є необ-хідністю в наші часи, не потрібно бути експертом в області даних. Є багато можливостей, які пов'язані з даними, і є багато шляхів вилучити дорогоцінну інформацію. Ефективність будь-якого бізнесу в більшості випадків залежить від збе-реження конфіденційності, цілісності і доступності інформації і витоки інфор-мації являють собою чи не найбільшу загрозу в області інформаційної безпеки. Зумовлено це тим, що більшість технічних та програмних заходів не здатні за-хистити інформацію від внутрішніх порушників. Останнім часом активно розроблялися технології запобігання витоків ін-формації, які отримали термін DLP (DataLeakPrevention), які і розглядаються в роботі. Системи захисту від витоків інформації призначені для відстежування і блокування передачі даних за межі корпоративної мережі, але окрім цього дані системи можуть відстежувати дії співробітників даного підприємства в мережі.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Гумен М.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55920
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна_Робота_Кондратенко.pdfПояснювальна записка1.81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.