Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55921
Title: Система контролю доступу до персональних даних
Authors: Скрипка, Максим Вікторович
Keywords: дипломна робота
персональні дані
контроль доступу
автентифікація
ключ доступу
шифрування даних
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: З кожним днем сучасні технології розвиваються ще більш стрімкішими темпами, а тому розробникам доводиться шукати нові способи якісного захисту інформаційних технології. Якщо ще зовсім недавно викори-стовувалися лише засоби захисту з обмеженою функціональністю, то вже сьогодні існують різні міжмережні екрани наступного покоління, системи виявлення різних вторгнень і багато інших систем, що дозволяють більшою мірою здійснювати якісний захист. Діяльності майже кожного підприємства притаманна робота з інформацією про людей. Обробляються дані про співробітників компанії, партнерів, акціонерів і т. д. Вся інформація, що відноситься до прямо або побічно визначеної або визначеної фізичної особи, згідно чинного законодавства встановлено вимоги щодо захисту персональних даних при їх обробці в інформаційних системах. Таким чином, актуальність цієї роботи обумовлена необхідністю організації захисту інформаційної системи обробки персональних даних. Сучасні інформаційні системи підприємств і організацій, поряд зі збері-ганням і обробкою ділової інформації, вирішують завдання зберігання і обробки персональних даних(ПД) співробітників і контрагентів. Це тягне за собою необхідність організації обробки та захисту ПД відповідно до вимог чинного законодавства в даній галузі. Захист ПД є одним з найважливіших завдань системи забезпечення інформаційної безпеки в організації будь-якого масштабу і будь-якої організаційно-правової форми господарювання.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Гумен М.Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55921
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна_Робота.СкрипкаМВ.2021.pdfПояснювальна записка1.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.