Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55923
Title: Програмний модуль моніторингу вразливостей Linux систем
Authors: Давиденко, Артем Володимирович
Keywords: дипломна робота
вразливості
програмний модуль
сканер
архітектура Linux
операційна система
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Багато людей використовують ОС Linux, оскільки вона безкоштовна та на відміну від Windows має відкритий програмний код.Характеризується меншим ступенем вразливості, крім того підтримує практично всі мови програмування.Саме тому – написання скрипту в цій системі є більш поширеною дією.Для забезпечення процесів виявлення вразливостей в цій ОС необхідна наявність програмного або програмно-апаратного забезпечення,що називається сканер. В роботі розроблено програмний модуль моніторингу вразливостей Linux систем, який дозволяє сканувати порти на вразливості, використовуючи в якості допоміжної програми сканер Nmap. Даний програмний комплекс широко використовується в сфері захисту цифрової інформації. Особливо в кібербезпеці для захисту від атак та виявлення вразливостей системи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н. Висоцька О.О.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55923
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна Робота Давиденко Артем.pdfПояснювальна записка1.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.