Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55947
Title: Досвід розвитку масового спорту на прикладі міста Кошіце (Словаччина)
Authors: Мендусь, О.
Ляшенко, М.
Захарчук, І.
Keywords: досвід
розвиток
масовий спорт
реформа
спортивна політика
сфера спорту
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мендусь О., Ляшенко М., Захарчук І. Досвід розвитку масового спорту на прикладі міста Кошіце (Словаччина) // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С.92 - 97.
Abstract: На сьогодні в місті Кошице можна можна відмітити інтерес до спорту, рівень якого швидко підвищується, а також – значне зростання рівня авторитету Кошице на рівні міжнародних спортивних організацій. Це місто можна назвати «Містом марафонів», особливо – з огляду на проведення найважливішого і найдавнішого марафону Європи – Міжнародного Марафону Миру, а також Забігу Три Королі в Кошице, Нічного забіку в Кошице, Жіночого Забцгу Вельвет, Мсіького забігу Клубу та Кампанії VSE, Забігу Зоопарк, а також – низки інших забігів на короткі дистанції, які часто і постійно проводяться під загальним гаслом «Зроби Кошице відомим завдяки бігу». Іншими цікавими спортивними подями для мешканців є: Цілодобова естафета з плавання, катання на ковзанах на перекритій вулиці Майзес, змагання велосипедистів у фортеці навколо міста та футбольні турніри. Місто Кошице не завжди мало настільки сприятливе середовище для проведення спортивних змагань для мешканців з інвалідністю, але за допомогою Словацької олімпійської асоціації параплегіків (параплегія – параліч нижніх кінцівок) та приватних інвесторів місто впроваджує всі необхідні заходи для забезпечення позитивних умов і в цій сфері. Спортивну ситуацію в Кошице все ще не оцінити як повністю задовільну, незважаючи на кроки, які було зроблено в останній час.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55947
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.