Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55951
Title: Оздоровчий вплив фізичної культури на стан серцево-судинної системи
Authors: Кравченко, Л.С.
Ястребов, М.М.
Keywords: оздоровчий вплив
фізична культура
серцево-судина система
захворювання
фізична активність
позитивний вплив
профілактика захворювань
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кравченко Л.С., Ястребов М.М. Оздоровчий вплив фізичної культури на стан серцево-судинної системи // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 76 - 79.
Abstract: Серцево-судинні захворювання (ССЗ) в наш час є однією з найбільших глобальних проблем сучасної медицини, оскільки є основною причиною інвалідизації та смертності в усьому світі. Згідно даним Всесвітньої організації охорони здоров’я щорічно від захворювань серцево-судинної системи помирає 17 мільйонів осіб, а до 2030 року цей показник складатиме близько 23,3 мільйонів осіб. Серцево-судинні захворювання є однією із головних медико-біологічних та соціальних проблем і сучасної України, що суттєво впливає на тривалість і якість життя населення. [1, с. 125] Встановлено, що фізична активність справляє позитивний вплив на більшість проблем із здоров’ям, у тому числі – на стан серцево-судинної системи та формування ССЗ. Ряд останніх нещодавніх досліджень показали, що регулярна фізична активність асоціюється зі зниженням маркерів запалення, покращенням метаболічного здоров'я, зменшенням ризику серцевої недостатності (СД) і зростанням загальної виживаності.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55951
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.