Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56002
Title: Типоморфні особливості розсипного золота з бучацьких алювіальних відкладів Середньопридніпровської граніт-зеленокам’яної області
Authors: Ковальчук, Мирон Степанович
Сукач, В.
Крошко, Ю.
Keywords: золото
алювіальний розсип
типоморфізм
Середньопридніпровська граніт-зеленокам’яна область
Issue Date: 2012
Publisher: Мінералогічний збірник
Series/Report no.: 62;2
Abstract: Наведено відомості про золотоносність кори звітрювання та бучацьких алювіальних утворень у межах родовищ золота Балка Золота і Сергіївське (Український щит). Висвітлено типоморфні особливості розсипного золота з бучацьких алювіальних відкладів.
Description: Золото в осадових відкладах України виявлене в утвореннях усіх вікових груп. Незважаючи на значне поширення розсипного золота в осадових утвореннях України, певний промисловий інтерес нині становлять лише такі: палеорозсипи золота в нижньокрейдових та еоценових відкладах Українського щита (УЩ); палеорозсипи золота в пермських, крейдових, палеогенових і неогенових відкладах Українських Карпат; розсипи залишкового золота в корах звітрювання над золоторудними об’єктами (Сергіївське, Балка Золота, Балка Широка, Юріївське, Майське, Клинцівське, Бобриківське, Чемерпільське, Полянецьке, Бакшинське, Савранське, Капітанівське й інші, у яких вміст золота досягає 10,0 г/т і більше); розсипи золота, пов’язані з сучасними алювіальними відкладами (головно терасові, менше руслові).
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56002
Appears in Collections:Наукові праці співробітників НАУ (проводиться премодерація, колекція НТБ НАУ)
Наукові статті викладачів кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ковальчук, Сукач, Крошко.pdf997.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.