Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56188
Title: Особливості мотивації футболістів аматорів до спортивної діяльності
Authors: Поляничко, О.М.
Гаврилова, Н.Г.
Попова, Н.В.
Keywords: мотивація
футболіст
аматорський футбол
потреби людини
амотивація
ідентифікація
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Поляничко О.М., Гаврилова Н.Г., Попова Н.В. Особливості мотивації футболістів аматорів до спортивної діяльності // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 122 - 124.
Abstract: Розвиток українського аматорського футболу задоволення потреби населення у руховій активності, можливість стати членом спортивної команди об’єднаною спільними цілями, інтересами мотивами приваблює людей до занять спортом. Мотивація до заняття спортом пов'язана з багатьма психічними якостями спортсменів. Мотив визначається як причинно-наслідковий аспект, що направляє особу до дії. Більшість мотивів, у своїй сукупності, підрозділяється на соціально значущі, особистісно значущі і професійно значущі, позитивні і негативні і визначаються знаннями, переконаннями, інтересами і потребами людини Відповідно до теорії когнітивної оцінки, мотивація людей змінюється відповідно до змін у їхньому сприйнятті компетентності і самовизначення. Події, що призводять до завоювання будь-якого з цих почуттів повинно збільшувати мотивацію та ідентифікацію, зменшуючи при цьому інтроекцію, зовнішню регуляцію та амотивацію. З іншого боку, події, які підривають чиїсь почуття компетентності або самовизначення повинні призвести до втрати мотивації та ідентифікації, але до збільшення інтроекції, зовнішньої регуляції та демотивації. Відомо, що чим більше спортсменів сприймає себе як компетентних і самовизначених, тим більше вони проявляють самовизначені форми мотивації до спорту.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56188
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.