Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56190
Title: Історія виникнення перетягування канату та розвиток в Україні та НАУ
Authors: Скидан, Інна Володимирівна
Лукашова, Інна Володимирівна
Бобр, Володимир Іванович
Keywords: перетягування канату
історія
розвиток
змагання
правила
техніка
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Скидан І.В., Лукашова І.В., Бобр В.І. Історія виникнення перетягування канату та розвиток в Україні та НАУ // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 127 - 129.
Abstract: Перетягування канату – один з найдавніших видів спорту. Цей вид спорту зародився у глибоку давнину, і спочатку являв собою частину релігійних церемоній різних культів. Наприклад, у стародавній Індії таким чином намагалися викликати дощі в посушливий час року. Відомості про проведення дійств такого роду знайдені у багатьох країнах світу: в Індії, Кореї, Бірмі, Новій Гвінеї, країнах Африки і Америки, на Гаваях і у Новій Зеландії. Наприклад, у Бірмі, перед настанням сезону дощів влаштовувалися змагання з перетягування канату, при цьому одна команда символізувала посуху, інша – рятівну зливу. Змагання такого роду могли бути символічним відображенням боротьби добра і зла (проводилися під час похоронних церемоній), негоди і гарної погоди, плодоносності і безплідності землі і т. ін.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56190
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.