Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56201
Title: Психолого-педагогічні умови викладання шахів у закладах загальної середньої освіти
Authors: Челомбітько, В.
Куфтирєв, П.
Захарчук, І.
Keywords: психолого-педагогічні умови
викладання
шахи
діти
розвиток
здібності
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Челомбітько В., Куфтирєв П., Захарчук І. Психолого-педагогічні умови викладання шахів у закладах загальної середньої освіти // Фізичне виховання в контексті сучасної освіти: тези доповідей XVI Міжнародної науково-методичної конференції. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. - С. 152 - 154.
Abstract: Одним з висновків, який ми можемо зробити, після виходу всесвітньої системи з карантину є те, що діти, особливо дошкільного віку та віку початкової школи, незалежно від умов існування потребують постійного розвитку своїх інтелектуальних, емоційних і спортивних здібностей. Шахи як ні один вид спорту відповідає цім вимогам. Адже, ігрова діяльність істотно впливає на процеси довільної психічної діяльності дитини, формує увагу, пам'ять, мислення. Дитина вчиться слухати, запам’ятовувати, вирішувати поставлені завдання, вона опановує цілу низку абстрактних понять, що, безумовно, веде до розвитку виключного, логічного мислення, і все це в умовах гри, що не викликає реакцій протесту в дитини, а викликає задоволення і відчуття переможця. Шахова гра дає змогу дитині переходити до мислення в плані уявлень. Ігровий досвід дає змогу уявити способи мислення іншої людини, стати на їх точку зору, спрогнозувати її подальшу поведінку і на цій основі вибудовувати свою подальшу поведінкову стратегію, яка дасть змогу прийти до успіху. Гра створює довільність поведінки, побудованої на доброї волі самої дитини, організує його почуття та лідерські якості.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56201
Appears in Collections:XVI Міжнародна науково-методична конференція Фізичне виховання у контексті сучасної освіти (2021)



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.