Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56411
Title: Облік і аудит виплат працівникам на підприємстві в умовах воєнного стану
Authors: Труш, Ірина Віталіївна
Keywords: облік
аудит
активи
виплати
підприємство
забовязання
працівники
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Труш І.В. Облік і аудит виплат працівникам на підприємстві в умовах воєнного стану. – Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 10 с.
Abstract: Будь яка діяльність суб’єктів господарювання здійснюється з метою розвитку діяльності, зростання економіки та підвищення стандартів життя. Рівень діяльності підприємства та економіки загалом можна аналізувати за рядом показників, одним з яких являються виплати працівникам. У багатьох країнах світу та в Україні під час економічної кризи та пандемії COVID-19 впало виробництво, впала продуктивність, зменшилась кількість працівники, збільшився рівень безробіття. Нині в України на це безпосередньо впливає воєнний стан. Це впливає на зміни структури виробництва та системи оплати праці. Виплати працівникам – це відображення добробуту та рівня життя в країні. Держава регулює розмір мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії, прожиткового мінімуму. Також на державному рівні регламентуються соціальні стандарти. Які підприємство повинно забезпечувати працівникам (щорічні відпустки, лікарняні). Система виплат працівникам, що використовується на підприємстві повинна відображати різні сторони суспільно-трудових відносин, зокрема, між працівниками та підприємством (заробітна плата), між підприємством та державою (податки та збори із заробітної плати); між працівником та державою (лікарняні, допомога по безробіттю). Виплати працівникам – це основний економічний важіль, який дозволяє підприємству впливати на продуктивність праці працівників, мотивувати їх на більш якісного виконання їх посадових обов’язків. Для того, аби управління державою відбувалось ефективно, від підприємств вимагається аби ті своєчасно надавали достовірну інформацію про виплати працівникам. Правильно налагоджена система бухгалтерського обліку повинна безперервно забезпечувати надання цієї інформації керівництву підприємства, а контрольні процедури, такі як перевірка правдивості даних, здійснюються завдяки процедурі аудиту.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Славінський Валерій Іванович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56411
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Труш І.В._2022.pdfДипломна робота225.91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.