Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56458
Title: Організація фінансового менеджменту фізичних осіб підприємців в умовах детінізації економіки
Authors: Чагаров, Юрій Володимирович
Keywords: фінансовий менеджмент
фізичні особи підприємці
детінізація
економіка
доходи
витрати
дипломна робота
Issue Date: 2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Чагаров Ю.В. Організація фінансового менеджменту фізичних осіб підприємців в умовах детінізації економіки. Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – 90 с.
Abstract: Малий бізнес відіграє провідну роль у створенні ефективного підприємницького сектора економіки. Створення широкої мережі малих ФОП у всіх галузях господарства сприяє демонополізації та розвитку конкуренції. Але такий бажаний розвиток сектору малого бізнесу наштовхується на безліч перепон. Держава повинна забезпечити спрощення законодавства, визначити права та обов’язки ФОП МП, межі втручання місцевих органів у діяльність фірми, крім використання нормативів прямої дії для функціонування ФОП малого бізнесу через митну, податкову, грошово кредитну, зовнішньоекономічну систему, а також за допомогою інших заходів макроекономічного характеру. У цьому процесі роль держави є вирішальною. Сучасне українське законодавство не зовсім всебічно регулює систему оподаткування, але воно не стоїть на місці — постійно розвивається і вдосконалюється. Приймаються нові нормативні акти, що повинні ще більш детально регулювати усі правовідносини, що виникають у цій сфері.Зміни, що відбуваються останніми роками у системі господарювання, змушують суб'єктів підприємництва переглянути свої вимоги щодо якості, обсягу і вартості інформації, яка необхідна їм для прийняття раціональних технічних праць управлінських рішень. Нині розвиток конкурентного середовища, боротьба за ринки та обмеженість ресурсів змушує їх шукати способи підвищення оперативності одержання надійної управлінської інформації, оброблення даних і оцінювання результатів. Постійне забезпечення функціонування складових механізму формування фінансових ресурсів ділових одиниць повинно відповідати сучасним умовам господарювання.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма «Фінанси і кредит».Керівник проекту: доктор філософії Несенюк Євген Сергійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56458
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чагаров Ю.В._2021.pdfДипломна робота833.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.