Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56753
Title: Газотурбінна установка простого циклу потужністю 6.3 МВт з розробкою діагностичної моделі її робочого процесу
Authors: Гіренко, Євген Сергійович
Keywords: ГАЗОТУРБІННА УСТАНОВКА
ГАЗОПЕРЕКАЧУВАЛЬНИЙ АГРЕГАТ
ГАЗОТУРБІННИЙ ДВИГУН
МЕТОДИ КОНТРОЛЯ ТА ДІАГНОСТИКИ
МІЦНІСТЬ
СИСТЕМИ ГАЗОТУРБІННОЇ УСТАНОВКИ
КОМПРЕСОРНА СТАНЦІЯ
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гіренко Євген Сергійович "Газотурбінна установка простого циклу потужністю 6.3 МВт з розробкою діагностичної моделі її робочого процесу" – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавр за спеціальністю 142 «Енергетичне машинобудування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 83 с.
Abstract: Об'єктом дослідження дипломної роботи є газотурбінна установка (ГТУ) для привода нагнітача газоперекачувального агрегату. Предметом дослідження є розробкою діагностичної моделі ГТУ та її робочого процесу, що включає в себе дослідження методів визначення технічного стану серійних стаціонарних газотурбінних установок авіаційного та газотранспортного обладнання для збору та обробки оперативної інформації для контролю, моніторингу та аналізу надійності, стан ресурсів, діагностики та технічного обслуговування для вдосконалення процесів технічної експлуатації авіаційного обладнання та газоперекачувальних агрегатів (ГПА) та компресорних станцій (КС). Мета дипломної роботи – розробка ГТУ ефективною потужністю 6,3 МВт на рівні ескізного проекту та діагностичної моделі її робочого процесу. Встановлено, що впровадження сучасних підходів до техніко-економічних і екологічних характеристик проектуємих ГТУ досягається різними способами, одним з яких є розробка покращених методів діагностики, які в свою чергу дозволяють швидше виявляти дифекти ГТУ та за здалежить попереджають їх виникнення. А також методи які дозволяють проводити діагностику ГТУ без розборки.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 14 «Електрична інженерія», Спеціальність: 142 «Енергетичне машинобудування», освітньо-професійна програма «Газотурбінні установки і компресорні станції». Керівник роботи: кандидат технічних наук наук, доцент Якушенко Олександр Сергійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56753
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних двигунів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Д.V-1_61_.pdf6.94 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.