Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56876
Title: Газотурбінна установка простого циклу потужністю 10 МВТ з розробкою системи вібраційного контролю
Authors: Пшеничний, Д. А.
Keywords: ГАЗОТУРБІННА УСТАНОВКА
ГАЗОПЕРЕКАЧУВАЛЬНИЙ АГРЕГАТ
ГАЗОТУРБІННИЙ ДВИГУН
ТЕРМОДИНАМІЧНИЙ РОЗРАХУНОК
ГАЗОДИНАМІЧНИЙ РОЗРАХУНОК
МІЦНІСТЬ
СИСТЕМИ ГАЗОТУРБІННОЇ УСТАНОВКИ
ВІБРОКОНТРОЛЬ
ВІБРОШВИДКІСТЬ
Issue Date: Jun-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Пшеничний Д. А. Газотурбінна установка простого циклу потужністю 10 МВТ з розробкою системи вібраційного контролю – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавр за спеціальністю 142 «Енергетичне машинобудування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 96 с.
Abstract: Об'єктом дослідження дипломної роботи є газотурбінна установка (ГТУ) для привода нагнітача газоперекачувального агрегату. Предметом дослідження є оптимізація функціональних параметрів проектуємої ГТУ та виявлення дефектів за допомогою системи вібраційного контролю. Мета дипломного проекту – розробка ГТУ ефективною потужністю 10МВТ на рівні ескізного проекту та виявлення проблем у роботі ГТУ які виникають при вібрації. Метод дослідження – проведення віброконтролю для оцінки вібраційного стану установки, аналіз і прийняття рішень про необхідні дії для подальшої експлуатації з отриманих в результаті вимірювань значень. Встановлено, що віброконтроль є найпростішим та обов'язковим видом контролю стану об'єкта у процесі його роботи. Віброконтроль є найбільш інформативним і доступним, що не потребує великого обсягу вимірювань, ні дорогої апаратури, ні складних методів аналізу та дозволяє завчасно виявляти дефекти у роботі обладнання. Були розроблені функціональна схема та алгоритм роботи пристрою віброконтролю, який дозволяє проводити вимір вібрації та завчасно повідомлювати про незадовільний стан ГТУ.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 14 «Електрична інженерія», Спеціальність: 142 «Енергетичне машинобудування», освітньо-професійна програма «Газотурбінні установки і компресорні станції». Керівник роботи: кандидат технічних наук наук, доцент Якушенко Олександр Сергійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/56876
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних двигунів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дипломна_работа_Пшеничного_Данила.PDF17.96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.