Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57067
Title: Організація і методика обліку, аналізу, аудиту кредитних операцій банківської установи
Authors: Біляк, Софія Любомирівна
Keywords: кредитні операції
банківська установа
облік
аналіз
організація
дипломна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Біляк С.Л. Організація і методика обліку, аналізу, аудиту кредитних операцій банківської установи. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і оподаткування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 114 с.
Abstract: Кредитні операції банківських установ сприяють вирішенню проблем фізичних і юридичних осіб, вирішення яких пов’язано з залученням короткострокових і довгострокових кредитів. Їх призначенням є: вирішення особистих і побутових проблем ФО, фінансування придбання ними товарів споживчого призначення і довгострокового використання (нерухомість, транспортні засоби). Кредити СГД носять поточний і капітальний характер і призначені для фінансування операційної, інвестиційної діяльності, операцій зовнішньоекономічної діяльності тощо. В умовах воєнного стану принципи діяльності банківських установ змінюються і орієнтовані не тільки на обслуговування клієнтів, але і на забезпечення потреб національної оборони і військової економіки. Актуальним питанням обліку, аналізу і аудиту банківських операцій присвячені праці багатьох авторів. Зоря О. П., Драгниш М. С. удосконалення організації обліку безготівкових операцій банківської установи пов’язують із запропонованою схемою, яка забезпечить якісне управління ними і ґрунтується на даних обліку через організацію і контроль за рухом безготівкових потоків з точки зору ефективності платежів і оптимального забезпечення операційної діяльності банку фінансовими ресурсами. Джулій Л. В., Білорусець Л. М., Ємчук Л. В., Бочуля Н. В. особливості організації управлінського обліку в банках України пов’язують із новою системою формування інформації, яка повинна задовольняти потреби всіх рівнів управління в банках в необхідній, достовірній, своєчасно отримуваній і конкретній інформації, оперативно реагувати на зміни, що відбуваються у зовнішньому та внутрішньому середовищі. Іванов Ю. А. акцентує увагу на правових аспектах функціонування критичної інфраструктури у кредитно банківській сфері в надзвичайному режимі та в умовах особливого періоду. Необхідність удосконалення обліково-аналітичної і контрольної системи кредитних операцій банківських установ обумовила вибір мети, завдань кваліфікаційної роботи.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: д.е.н., професор Косова Тетяна Дмитрівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57067
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Біляк С.Л._2022.pdfДипломна робота1.31 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.