Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57108
Название: Модифікований метод асиметричного шифрування інформації у системах обміну даними
Авторы: Горовая, Наталія Миколаївна
Ключевые слова: дипломна робота
шифрування
генерація
автентифікація
захист
інформація
конфіденційні дані
Дата публикации: 25-ноя-2022
Издательство: Національний авіаційний університет
Библиографическое описание: Горовая Н.М. Модифікований метод асиметричного шифрування інформації у системах обміну даними. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”.- Київ, 2022. – 92 с.
Краткий осмотр (реферат): У сучасній екосистемі глобальної економіки даних компанії збирають і зберігають велику кількість конфіденційної інформації про людей у своєму ІТ середовищі. Недбалість у захисті конфіденційних даних часто наражає їх на підвищені ризики витоку даних, витрати на які , згідно з останніми даними , зросли до 4,24 мільйона доларів збитку. Порушення даних відрізняється від розкриття даних. Порушення вимагає, щоб зловмисник отримав доступ до даних, а розкриття даних означає, що дані не були належним чином захищені. Крім високої вартості витоку даних, негативна рецензія ЗМІ, шкода репутації, простою роботи та втрата даних є додатковими згубними наслідками, які виникають після більшості інцидентів злому. Збої процесів, які залишають дані відкритими в першу чергу, зрештою спричиняють більшість порушень даних. У проведеному дослідженні була проаналізована наукова та методична література в області шифрування та захисту інформації. З проведеного аналізу літератури були зроблені висновки про принципи роботи та ризики безпеки в інформаційному просторі, та про методи шифрування, їх переваги та недоліки. Таким чином, обробивши теоретичну інформацію про безпеку інформаційного простору, зрозумівши принципи роботи шифрування та створивши програмний продукт для генерації асиметричних ключів та шифрування повідомлень було запропоновано використання утиліти для обміну вразливою інформацією. В подальшому можлива перспектива розробки автономного простору обміну повідомленнями та додавання можливості шифрування та передачі файлів.
Описание: Робота публікується згідно наказу ректора № 311/од від 27.05.2021р. "Про розміщення кваліфікаційний робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Науковий керівник: професор, доктор технічних наук, Віноградов Микола Анатолійович.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57108
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФККПІ_2022_122_Горовая_Н_М.pdfДипломна робота1.15 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.