Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57119
Title: Тестовий автоматизований фреймворк з використанням технологій Rest Assured Jenkins мовою програмування Java.
Authors: Мороз, Богдан Петрович
Keywords: дипломна робота
QA
funcional testing
mon-funcional testing
Java
Rest Assured Jenkins
selenium
testing coverage
testing methodologies
Issue Date: 25-Nov-2022
Citation: Мороз Б.П. Тестовий автоматизований фреймворк з використанням технологій Rest Assured Jenkins мовою програмування Java - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності “Комп’ютерні науки”, “Інформаційні управляючі системи та технології”.- Київ, 2022. – 103 с.
Abstract: В дипломній роботі проведено дослідження особливостей та практик написання фреймворків автоматизованого тестування, а також запропоновано проект безкоштовної спрощеної програмної системи базового тестування веб додатку крамниці для продажу товарів. Зважаючи на постійно зростаючий рівень навантаження на мануальних тестувальників та людський фактор при тестуванні доцільною є розробка автоматизованого тестового фреймворку , який буде легко адаптувати під потреб замовника та завдяки ній буде можливо зменшити кількість рутинного тестування серед мануальних тестувальників. Це дозволить підвищити ефективність, якість тестування та зменшить його час. Використання сучасних програмних технологій дозволить сформувати оптимальний розклад навантаження, враховуючи специфіку проектного завдання. Реалізація даного проекту – це ще один крок до полегшення роботи мануальних тестувальників та поліпшення кінцевої якості проекту. Теоретичні дослідження роботи зосереджені на аналізі методів та способів тестування та розробки автоматизованих тестових фреймворків, які були використані при розробці програмних аналогів. Мета теоретичного дослідження полягає у розробленні алгоритму розробки автоматизованого фреймворку, що дозволить покращити процес тестування на проекті. Експериментальні дослідження полягають у перевірці працездатності та ефективності розробленого автоматизованого фреймворку та доцільності його використання при різних специфіка проекту , шляхом тестування системи та аналізу результатів автоматизованого тестування. Наукова новизна полягає у створенні універсального продукту, який буде легко адаптуватися під будь-який проект з обраного кола специфіки, звести до мінімуму задіяність мануальних тестувальників у рутинному тестуванні та зменшити час необхідний для проходження циклу тестування. Практична значимість полягає у розробленні автоматизованого тестувального фреймворку з врахуванням специфіки обраного кола проектів.Використання розробленого фреймворку дозволить оптимальним чином розподілити задачі між тестувальниками під час проходження циклу тестування та запобігти впливу людського фактору. В основі розробки лежить каркас, в якому є різні шари, та кожен з них включає в себе декілька модулів, а самі модулі складаються з тестових сценаріїв. Для реалізації модулів необхідно побудувати підсистему подальшого редагування вже згенерованих сценаріїв, причому потрібні можливості редагувати власне тести, дублювати, добавляти, видаляти та створювати нові тестові сценарії. В результаті проведеної роботи буде отримано систему, яку можна буде повноцінно використовувати в якості автоматизованого тестового фреймворку для повсякденного тестування критичних функцій веб-додатку з обраного кола фукціональностей.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук Колісник Олена Василівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57119
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2022_122_Мороз_Б.П..pdfДипломна робота2.13 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.