Please use this identifier to cite or link to this item:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57158
Title: | Кулінарна дипломатія як інструмент міжкультурного взаєморозуміння |
Authors: | Рудніченко, Андрій Владиславович |
Keywords: | кулінарна дипломатія міжнародні відносини їжа держава національна кухня культура дипломна робота |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Національний авіаційний університет |
Abstract: | У зовнішньополітичній діяльності все більшого значення набуває публічна дипломатія, в якій беруть активну участь не тільки професійні дипломати, а й представники громадських організацій, науки та освіти, культури та засобів масової інформації. В останні роки став розвиватися і новий напрям дипломатії – «gastrodiplomacy», який став інструментом міжкультурних відносин, спираючись на ресурси національних кухонь. Він використовується за обіднім столом з метою впливу на думки та настрої політиків і світових лідерів, а також пересічних громадян при формуванні позитивного іміджу держави у світі, оскільки через просування національної кухні, стимулювання зовнішньої торгівлі та туризму можна досягти покращення інвестиційного клімату, залучення більшої кількості інвесторів та підвищення економічної конкурентоспроможності. |
Description: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: д.і.н., проф., професор кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій Троян Сергій Станіславович. |
URI: | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/57158 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних відносин, інформації та регіональних студій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Рудніченко.pdf | дипломна робота | 5.23 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.