Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58074
Title: Методичні підходи до оцінки рівня тіньової економіки в Україні
Authors: Тренкін, Євген Сергійович
Keywords: методичні підходи
оцінка
рівень
тіньова економіка
Україна
Issue Date: 24-Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Тренкін Є.С. Методичні підходи до оцінки рівня тіньової економіки в Україні // Матеріали XIII Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Фінанси, облік та оподаткування: теорія і практика ». – К.: НАУ, 2022. – С.150-151.
Abstract: Надано дефініцію тіньової економіки. Узагальнено фактори, які спричиняють її виникнення. Розроблено пропозиції з удосконалення методичних підходів до оцінки тіньової економіки. Тіньова економіка – це незмінний супутник будь якої економічної системи, яке являє собою неформальний інститут у рамках інституціональної економічної теорії. Як і корупцію, так і тіньову економіку, дуже складно викоренити. Проте їх обсяги істотно варіюють за країнами світу, а уряди держав контролюють рівень тіньової економіки з метою його зниження і запобігання поширенню.
Description: 1. Загальні тенденції тіньової економіки в Україні у 2021 році. Київ: Міністерство економіки України, 2022. URL: https://www.me.gov.ua/Documents/Download?id=74e86de5-126a-4849-94d5-7d4ea048e4b8
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58074
Appears in Collections:Тези конференцій кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
150 Тренкін.pdfТези2.99 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.