Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58084
Title: Екологічна модернізація промислових підприємств в умовах сталого розвитку
Authors: Штик, Ю. В.
Семенова, Д.О.
Енес, О. І.
Keywords: сталий розвиток
екологічна складова
екосистемні послуги
екологічна безпека
екологічна модернізація
Issue Date: 24-Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Штик Ю.В., Семенова Д.О., Енес О.І. Екологічна модернізація промислових підприємств в умовах сталого розвитку // Матеріали XIII Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Фінанси, облік та оподаткування: теорія і практика ». – К.: НАУ, 2022. – С.156-159.
Abstract: Екологічна модернізація у країнах – явище складне і багаторівневе. Вона може розглядатися як модель екологічного менеджменту, яка спрямована на мінімізацію екологічних ризиків і передбачає поєднання прямого адміністративного управління та саморегулювання. Модернізація є екологічною стратегією, що базується на цій моделі, і передбачає соціальні зміни відповідно до сучасних екологічних вимог та норм, дотримання яких сприяє подоланню диспропорцій між людиною та навколишнім середовищем, суспільством та природою. Вона є механізмом переходу та підтримки сталого розвитку.
Description: 1. Бужимська К.О. Сутність та складові модернізаційної системи економіки. Вісник Житомирського державного технологічного університету. Сер.: Економічні науки. 2015. 2 (72). С. 100–104. 2. Караєва Н.В., Сегеда І.В. Генезис екологічної парадигми сталого розвитку цивілізації: сутність та етапи становлення. Економічний вісник НТУУ «КПІ». 2010. 7. С. 27–31. URL: http://economy.kpi.ua/files/files/6_kpi_2010_7.pdf 3. Хвесик М.А., Степаненко А.В., Обиход Г.О. та ін. Екологічна модернізація в системі природно-техногенної та екологічної безпеки : Монографія. Київ : ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України». 2016. 455 с. 4. Людство вичерпало ресурси: з 2 серпня 2022 року люди будуть жити на Землі в борг. URL: http://ukr.media/science/315484/
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58084
Appears in Collections:Тези конференцій кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
156 Штик., Семенова., Енес.pdfТези2.99 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.