Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58252
Title: Імітаційна модель системи обслуговування з шкідливими запитами
Authors: Коба, О.В.
Портянко, О.О.
Keywords: імітаційна модель
система обслуговування
шкідливі запити
канал запиту
пуассонівський потік
математична модель
Issue Date: Sep-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Коба О.В., Портянко О.О., Імітаційна модель системи обслуговування з шкідливими запитами // Інтелектуальні технології лінгвістичного аналізу: Тези доповідей міжнародної науково-технічної конференції. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С.32
Abstract: Вимоги практики ставлять перед теорією масового обслуговування велику кількість нових постановок задач. Одна з них – задача з врахуванням шкідливих запитів у вхідному потоці системи масового обслуговування. Сформулюємо математичну постановку задачі. На n - канальну систему масового обслуговування надходить Пуассонівський потік запитів, що утворений підпотоками реальних запитів на обслуговування та шкідливих запитів. Шкідливий запит, що надійшов в систему, блокує канал, виводячи його з ладу. Він може займати його нескінченно довго при ввімкненій системі. Вважаємо, що відмова системи настає з моменту першої втрати реального запиту, що надійшов на блокований канал. Зразу ж починається відновлення виведеного з ладу каналу обслуговування. Необхідно віднайти ймовірність втрати реального запиту та пропускну здатність СМО.
Description: 1. O.V.Koba, S.V.Serebriakova, GI/G/1 Lakatos-Type Queueing System with T-Retrials // Cybernetic and System Analysis,57, 279-288 (2021). 2. Гнеденко Б.В., Коваленко И.Н. Введение в теорию массового обслуживания. Изд.5-ое, испр. М: Изд-во ЛКИ, 2011. – 400с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58252
Appears in Collections:Матеріали конференції «Інтелектуальні технології лінгвістичного аналізу»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІТЛА_2022_Коба О.В.pdf617.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.