Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58400
Title: Зв'язок самоставлення підлітків зі схильністю до вживання алкоголю
Authors: Сидоренко, Денис Юрійович
Keywords: дипломна робота
самоставлення підлітків
алкогольна залежність
самоставлення
підлітковий вік
Issue Date: Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Сидоренко Д.Ю. Зв'язок самоставлення підлітків зі схильністю до вживання алкоголю . – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр спеціальності «Психологія». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. – 91 с.
Abstract: Дипломна робота містить теоретичний аналіз собливості підлітків, схильних до алкогольної залежності та дослідження взаємозв’язоку між схильністю підлітків до вживання алкогольних напоїв та їхнім ставленням до самих себе як особистостей яке було проведено за допомогою 3 методик, а саме: Методика діагностики самооцінки Дембо-Рубінштейн; Тестопитувальник самоставлення В. Століна, С. Пантелєєва, Тест на схильність до залежної поведінки" В.Д. Менделевича. У ході дослідження було виявлено стійкий взаємозв’язок між схильністю до вживання алкогольних напоїв та самоставленням. Матеріали кваліфікаційної роботи рекомендовано використовувати при профілактичній та корекційній роботі з підлітками із низьким рівнем самоставлення та схильністю до вживання алкогольних напоїв, для досягнення успіху в особистому житті, при роботі із сферою самовідношення особистості; також рекомендовано використовувати результати під час створення та проведення тренінгів та групових форм роботи для підвищення самовідношення підлітків та боротьби з алкогольною залежністю серед молоді.
Description: Дипломна робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозитарії університету». Дипломна робота випускника освітнього ступеня «Магістр», галузь знань: 05 "Соціальні та поведінкові науки", спеціальність 053 «Психологія», освітньо-професійна програма «Психологія». Керівник проекту: канд. психол. наук, доцент Вашека Тетяна Володимирівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58400
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційної психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сидоренко Д. Ю..pdfДипломна робота з пояснювальною запискою1.37 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.