Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58403
Title: Дослідження зносостійкості азотованих титанових сплавів
Authors: Андрющенко, Сергій Миколайович
Keywords: дипломна робота
кваліфікаційна робота
титанові сплави
азотування
зносостійкість
покриття
Issue Date: Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: В наш час техніка, особливо авіаційна, інтенсивно розвивається. Створюються нові досконалі типи літальних апаратів, які є економічними та не вимагають значних витрат на своє технічне обслуговування. Проте будь-які деталі, вузли, панелі, агрегати не є вічними і потребують заміни або технічного обслуговування для відновлення своєї працездатності. В результаті науково-технічного прогресу виникає питання про створення не лише нових, дешевших, якісніших і оперативніших методів та напрямків відновлення працездатності, а й принципово інших підходів до організації процесів взаємодії між розробником, виробником, експлуатантом та ремонтними організаціями з метою забезпечення підтримки виробів у робочому та працездатному станах на усіх етапах їхньої життєдіяльності. Це дозволить зекономити значні кошти, підвищити довговічність та надійність повітряного судна. Україна має досить розвинуту авіаційну промисловість з повним циклом розробки, виготовлення та відновлення працездатності авіаційної техніки. В конструкторських бюро, на авіаційних заводах, ремонтних базах та підприємствах проблеми відновлення працездатності посідають одне з головних місць, адже від якості здійснених робіт залежить життя пасажирів та престиж держави.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58403
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Андрущенко.pdfКваліфікаційна робота2.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.