Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58412
Title: Підвищення зносостійкості деталей механізації крила із титанових сплавів
Authors: Лупіч, Юрій Олегович
Keywords: дипломна робота
кваліфікаційна робота
титанові сплави
якість
зносостійкість
покриття
Issue Date: Nov-2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Сучасна авіаційна промисловість характеризується постійним зростанням інноваційної техніки, що призводить до більш складних систем і конструктивних особливостей, що вимагає постійного підвищення надійності. Для забезпечення всіх необхідних вимог до надійності та життєвого циклу авіаційної техніки необхідно враховувати такі важливі фактори, як зносостійкість і міцність шліфувальних агрегатів. Надійність і життєвий цикл критичних частин обмежується зносостійкістю або руйнуванням контактних частин, що зазвичай здійснюється спеціальним типом поверхневого пошкодження, який називається фриттирующей корозією, що виникає на контактних металевих частинах з наявністю відносного коливального руху. Практично в усіх сферах машинобудування, виробництві будівельних конструкцій, енергетиці, виробництві двигунів, авіабудуванні та інших сферах сучасної техніки використовуються газові теплові покриття (ГТП). За допомогою ГТП можна вирішити безліч проблем, які пов'язані зі збільшенням експлуатаційної міцності, міцності зчеплення з поверхнею, термо- і ерозійної стійкості, захисних властивостей і хімічної стійкості для забезпечення життєвого циклу. Але однією з головних проблем сучасної авіаційної техніки є підвищення зносостійкості.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» . Керівник проекту: доцент, к. т. н. Хімко Андрій Миколайович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/58412
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри підтримання льотної придатності повітряних суден

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лупіч-диплом.pdfКваліфікаційна робота2.48 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.